Role Model si na nové desce léčí zlomené srdce. V prosinci chystá návrat do Prahy

Jsou tomu dva roky, co Role Model vydal své debutové album Rx. Letos svou diskografii rodák z amerického Maine obohatil o svůj druhý počin Kansas Anymore. Na začátku prosince vystoupí v pražském klubu Roxy.

Vlastním jménem Tucker Pillsbury začínal v roce 2016 jako rapper. Svou tvorbou upoutal pozornost Maca Millera, který si začínajícího umělce vzal pod svá křídla. Od té doby přesedlal Role Model k spíše pop-rockovému zvuku. Kromě studiových alb Rx (2022) a Kansas Anymore (2024) stihl za svou kariéru vydat již 3 EP a několik samostatných singlů.

Na nové desce Role Model otevírá témata jako jsou smutek, neznámo, ale i naděje a seberozvoj. Není tajemstvím, že album vzniklo jako reakce na jeho rozchod s influencerkou Emmou Chamberlain, která posloužila jako múza i pro jeho první desku Rx.

Název alba Kansas Anymore odkazuje na citát postavy Dorotky z filmu Čaroděj ze Země Oz (1939). Dorotka ve scéně řekne svému psovi: „Toto, I’ve a feeling we’re not in Kansas anymore.“ („Toto, mám pocit, že už nejsme v Kansasu.“) Tato fráze se stala symbolem toho, že opouštíme to, co je považováno za normální a vstupujeme do situace nebo prostředí, které je neznámé a nepříjemné. Pro Tuckera tak deska pojmenovává ono neznámo po rozpadu jeho dlouhodobého vztahu.

Role Model / Foto: Daniel Prakopcyk

Kansas Anymore rozhodně působí kompaktněji a sonicky vyspěleji než debut Rx, žánrově zabrušuje k folku. Album vyšlo 19. července na labelu Interscope Records a obsahuje 13 skladeb. V textech Role Model reflektuje své pocity po heartbreaku, a to s veškerým respektem a úctou ke své expřítelkyni. Na dojemném songu Frances zpívá navzdory smutku slova: „I’m just happy I can say she was mine.” Na zmiňované písni mimo jiné spolupracoval s baskytaristou kapely The 1975 Rossem MacDonaldem. Za vypíchnutí stojí i píseň So Far Gone, na které se společně s ním objevila i americká zpěvačka a skladatelka Lizzy McAlpine.

Před vydáním desce předcházely tři singly Oh, Gemini, Deeply Still In Love a Look At That Woman.

Aktuálně Role Model doprovází zpěvačku Gracie Abrams na jejím severoamerickém turné. Na to naváže vlastní sérií koncertů No Place Like Tour, kterou zahájí v Evropě. Nemine ho ani pražská zastávka, 5. prosince v klubu Roxy. Po vyprodaném klubu Rock Café před dvěma lety se očekává, že vstupenky budou mizet velmi rychle. Vstupenky jsou již v prodeji.

Akci pořádá Fource Entertainment.

Role Model – Kansas Anymore

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *